Ponuda za Železaru Smederevo ispravna

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić izjavio je danas da je ponuda kineske kompanije Hbis za kupovinu Železare Smederevo ispravna, i naglasio da minimana cena po kojoj može biti kupljena ova fabrika ne može biti manja od 45,7 miliona evra.

Sertić

Sertić je u izjavi za RTS potvrdio da je za utorak zakazano otvaranje finansijskog dela ponude i da će tom činu prisustvovati predstavnici kineske kompanije.

On je dodao da će se tada tačno videti svi detalji vezani i za finansijski i poslovni deo, kao i za socijalne programe za zaposlene.

Sertić kaže da je optimista i da je u ovom momentu uveren da „plan B“ za srpsku železaru neće biti potreban, bez obzira na sva dešavanja u proizvodnji čelika u svetu.

Mi imamo razgovore i pregovore sa kompanijom koja je zvanično druga u svetu u proizvodnji čelika, naveo je Sertić i izneo podatak da ovaj gigant metalske industrije proizvodi 50 miliona tona čelika godišnje.

Ne radi se tu samo o 37 visokih peći širom sveta, već i o novim tehnologijama i o savremenom pristupu proizvodnji, istakao je ministar i dodao da smatra da će u aprilu biti završen kompletan proces.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com