Đurić: Imamo sve papire koji dokazuju da je Trepča naša

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je kombinat „Trepča“ u vlasništvu Republike Srbije, i naglasio da zvanični Beograd neće dozvoliti da bilo ko manipuliše srpskom imovinom.

Trepča

Đurić je u izjavi za novinare u Beogradu poručio da bi bilo kakav pokušaj da se „Trepča“ na protivpravan način oduzme značio kršenje i gaženje prava, i dodao da svi imovinski odnosi treba da se rešavaju na civilizovan način, a ne putem pretnji.

On je podsetio na to da je kosovska vlada juče formirala komisiju koja će se baviti nacrtom zakona o „Trepči“.

Đurić je ocenio da o odnosu prema srpskim predstavnicima na Kosmetu najbolje govori činjenica da su im ponuđena dva od 13 mesta u Odboru za izradu nacrta zakona o „Trepči“ kako ne bi imali pravo veta i pravo da zaustave te odluke, iako je potpuno jasno da Srbija i srpske institucije imaju ubedljivo većinsko vlasništvo nad „Trepčom“.

On je ocenio da i oni koji danas pokušavaju da sami rešavaju sudbinu „Trepče“ odlično znaju da Srbija i poverioci tog kombinata imaju sve papire koji dokazuju da je „Trepča“ vlasništvo Srbije, odnosno firme čiji je vlasnik Republika Srbija.

Prema njegovim rečima, izlišno je i podsećati na to da se najveći deo rudnih žila u vlasništvu „Trepče“ koje se eksploatišu u okviru tog kombinata nalaze ispod centralne Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com