Kombinat „Trepča“ važan za prosperitet srpskog naroda u pokrajini

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je danas, na inicijativu šest kosovskometohijskih opština sa srpskom većinom, u sedištu Rudarsko-metalurškog kombinata „Trepča“ u Zvečanu održan sastanak posvećen aktuelnim pitanjima vezanim za budućnost ovog preduzeća.

Trepča

U saopštenju se navodi da su predstavnici lokalnih samouprava istakli da kombinat „Trepča“, kao najveći privredni subjekat na Kosovu i Metohiji, ima strateški značaj za opstanak i prosperitet srpskog naroda u pokrajini.

Na sastanku je potvrđeno jedinstvo srpskih opština u odbrani „Trepče“, i istaknuto da se odluke o sudbini tog sistema ne mogu donositi jednostrano i bez uvažavanja činjenice da se njegovi najvažniji kapaciteti nalaze na teritoriji opština sa srpskom većinom.

Predstavnici lokalnih samouprava konstatovali su da su, osim rudnika na severu Kosova i Metohije čije se rudno telo najvećim delom prostire kroz centralnu Srbiju, za srpski narod i njegove političke predstavnike podjednako važna i rudna nalazišta Novo Brdo, Ajvalija i Kišnica koja se nalaze na prostoru opština Novo Brdo i Gračanica.

Na sastanku, kome su prisustvovali pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pokrajinski ministar za lokalnu samoupravu Ljubomir Marić, generalni direktor „Trepče“ Jovan Dimkić i predsednici opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Gračanica i Novo Brdo, pružena je puna podrška Vladi Srbije i njenoj politici očuvanja i daljeg unapređenja kombinata „Trepča“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com