Zvanična procena štete od poplava do kraja nedelje

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije Marko Blagojević izjavio je danas da još nema zvanične procene štete od poplava, ali da je, prema preliminarnim podacima, voda stigla do približno 700 stambenih objekata, 100 privrednih subjekata i 6.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.
Poplave u Lučanima
Blagojević je u izjavi za Televiziju N1 istakao da će konačne informacije o šteti koja je nastala tokom poplava biti uskoro poznate, i objasnio da nakon toga sledi priznavanje prava na pomoć i isplata pomoći.
Prema njegovim rečima, procena štete od ove elementarne nepogode trebalo bi da bude završena u toku ove nedelje.
On je dodao da su u Srbiji češće padavine, te da se suočavamo i sa učestalijim izlivanjem bujičnih potoka, koji su ujedno i najveća opasnost, a samo u slivu Morave ima 18.000 bujičnih vodotokova.
Blagojević je izneo podatak da je ukupno tri milijarde dinara uloženo u postojeću infrastrukturu za odbranu od plavljenja, a na 304 lokacije su preduzeti radovi da se infrastruktura vrati na pređašnje stanje.
On je istakao da je u 17 opština, u kojima je sada u poslednjim poplavama proglašena vanredna situacija, uloženo 612 miliona dinara u obnovu, dok je za novu infrastrukturu opredeljeno 425 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com