Dve osobe lišene slobode zbog falsifikovanja novca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije, u nastavku akcije suzbijanja falsifikovanja novca, uhapsili dve osobe osumnjičene za to da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe falsifikovali novčanice u apoenima od 100 dolara.
dolar
U saopštenju se navodi da su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca uhapšeni B. S. (1987) i D. Ć. (1980).
Osumnjičeni su bili članovi organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator bio Lj. M., koji je uhapšen u novembru prošle godine, a grupa je delovala od februara 2013. do septembra 2015. godine.
Osnovano se sumnja da je Lj. M. pribavio kompletnu opremu i potreban materijal za izradu falsifikovanih novčanica, nakon čega je, u iznajmljenim prostorijama u Bačkom Jarku, izrađivao falsifikovane novčanice u apoenima od 100 američkih dolara.
On je pomenute novčanice, preko pripadnika organizovane kriminalne grupe D. Ć, B. S. i ranije uhapšenog I. D., stavljao u opticaj na teritoriji Srbije i drugih zemalja u regionu.
Osumnjičeni su bili deo organizovne kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni u septembru 2015. godine na teritoriji Srbije i Češke, u okviru međunarodne saradnje policije i tužilaštva.
Policija je do sada pronašla više od 5.000 falsifikovanih novčanica u apoenu od 100 američkih dolara dobre izrade, koje su pripadnici ove grupe napravili u ilegalnoj štampariji u Bačkom Jarku, objašnjava se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com