Počela podela platnih kartica migrantima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i predstavnici humanitarne organizacije „Mersi korps“ posetili su danas Privremeni prihvatni centar za migrante u Preševu, gde je ta organizacija započela podelu platnih kartica migrantima.

Preševo

Vulin je tom prilikom objasnio da će biti podeljeno 1.600 masterkard platnih kartica, koje su donacija pomenute humanitarne organizacije, a namenjene su migrantima i našim građanima iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva.

Vrednost kartica iznosiće 210 evra za porodice i 70 evra za pojedince, naveo je ministar i precizirao da je ukupna vrednost donacije 270.000 evra, pri čemu će distribucija za sada biti vršena samo u Privremenom prihvatnom centru u Preševu.

Tim menadžer projekta „Mersi korpsa“ Rebeka Tompson ocenila je da ovakav vid pomoći daje trostruke rezultate.

Prvi je direktno zadovoljavanje humanitarnih potreba izbeglica, drugi je obezbeđenje dodatnog nivoa zaštite migranata u smislu njihove bezbednosti tokom tranzita kroz Srbiju, dok je treći pružanje pomoći lokalnoj zajednici, precizirala je Tompson.

Na ovaj način, kako je istakla, pomažu se lokalna privreda, ali i pojedinci, a cilj je da se najveći deo sredstava zadrži u Srbiji.

Tompson je izrazila očekivanje da će „Mersi korps“, i nakon dva meseca koliko traje ovaj projekat, nastaviti da pruža pomoć migrantima u Preševu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com