Efektiva: Od Vlade nema odgovora

Predsednik Udruženja bankarskih klijenata Efektiva Dejan Gavrilović rekao je za Ekonomske Vesti da još uvek nije dobio odgovor iz Vlade Srbije povodom saopštenja tog udruženja u kome se poziva da stambenim dužnicima u javnom sektoru ne budu smanjene plate.

„Ovo saopštenje je upućeno medijima i mejlom je poslato na adresu Vlade. Za sada nema odgovora, a mejl smo poslali prekjuče“, rekao je Gavrilović.

Na pitanje da li bi njihov predlog bio diskriminatoski prema stambenim dužnicima u privatnom sektoru kojima se stalno smanjuju plate Gavrilović kaže: „Onda je diskriminacija svih ovih u javnom sektoru koji ma se u istom trenutku svima smanjuju plate. Poenta tog saopštenja je bila malo šira, a ne iz ugla svakog pojedinca koji će reći pa dobro ja radim kod privatnika meni se stalno smanjuje plata eto sada nek se smanji i njima. Ovde nije bila poenta da komšiji crkne krava, nego da se eventualno ti ljudi, ako postoji mogućnost, izuzmu iz tog smanjivanja plata. Pogotovu tu se misli na ljude koji su uzimali kredite u švajcarskim francima, kojima se rata u dinarima duplo uvećala u odnosu na ono što su podigli, i sad još smanjenje plata uz sve to. A broj problematičnih kredita u bankama raste. Nama nije poenta da zaštitimo banke nego nam je prvenstveno poenta da zaštitimo klijente. Samim tim posredno i banke, da ne dođe do smanjivanja kreditne aktivnosti, pada kreditnog rejtinga i smanjivanja stambene izgradnje. Država je ohrabrila ljude da podignu stambeni kredit i u nekom trenutku je tim građanima ponuđena neka sigurnost koja im se sada izmiče pod nogama“, kazao je Gavrilović.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com