Elektroenergetski sistem Srbije u potpunosti je stabilan

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić uputio je čestitku rudarima, svim zaposlenima i poslovodstvu REIK Kolubara na jučerašnjoj rekordnoj proizvodnji uglja u ovom basenu, u iznosu od 114.022 tone.

Antić

Antić je naglasio da je to najveća proizvodnja uglja od prošlogodišnjih poplava i drugi najbolji rezultat od postojanja REIK Kolubara.

Pored toga, kako je dodao, to je i dokaz da su kolubarski kopovi u tehničko-tehnološkom i proizvodnom smislu u potpunosti sanirani nakon poplava.

Velika aktivnost Vlade Srbije, sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, i Ministarstva rudarstva i energetike, kao i ogroman entuzijazam rudara i svih zaposlenih u JP Elektroprivreda Srbije dali su rezultate, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, juče ostvarena proizvodnja uglja, ali i rezultati od početka godine, garancija su da je naš elektroenergetski sistem u potpunosti stabilan, siguran i spreman za nastupajuću zimsku sezonu.

Ovakvi rezultati u proizvodnji uglja i električne energije omogućiće značajan rast naše industrijske proizvodnje, što i predstavlja prioritet Vlade Srbije, ukazao je ministar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com