Formiranje više privremenih centara za prihvat migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Srbija, kada je u pitanju migrantska kriza, uz pomoć donatora spremno dočekati zimu, s obzirom na to da će za izbeglice biti obezbeđen privremeni smeštaj na više lokacija.

vulin

Vulin je novinarima rekao i da aktuelna migrantska kriza neće prestati, a da će zima možda jednim delom usporiti priliv migranata, ali ga sigurno neće zaustaviti, za šta je Srbija već sada spremna.

On je podsetio na to da je naša zemlja juče na donatorskom koordinacionom sastanku o migracijama u Beogradu, svojim partnerima iz čitavog sveta predstavila plan za formiranje više privremenih centara za prihvat migranata i postojeće kapacitete koji bi trebalo da budu pojačani.

Ministar je objasnio da naša zemlja neće praviti velike, već što više manjih prostora (centara), gde će ljudi moći da provode vreme kada dođe zima, odnosno onoliko koliko se budu zadržavali na prostoru Srbije.

Važno je da podvučemo da ti privremeni kapaciteti, odnosno privremeni smeštaj, neće biti renovirani i održavani kroz budžet Srbije, napomenuo je Vulin.

On je ponovio i da su donatori prepoznali potrebu da Srbiju direktno budžetski podrže, tako da će za tekuće održavanje, plate zaposlenih, hranu, gorivo i energente, biti obezbeđen novac iz donacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com