Gašenje radijatora – 8.424 dinara

Da bi se isključili sa toplovoda, Nišlije moraju da plate 8.424 dinara. Toliko po obračunu Toplane vredi rad montera, dok građani smatraju da je cena previsoka, piše Blic.

radijator

Zanimljivo je da se radni sat radnika koji isključuju korisnike sa mreže Toplana tarifira sa čak 1.500 dinara, koliko u Nišu radnik najamnik može da zaradi za osam sati fizikalisanja.

Nišlija Milorad Stojković je zbog enormnih računa za grejanje odlučio da se isključi sa mreže, ali je bio šokiran kada je dobio ponudu Toplane.

“Prema obračunu toplane, cena materijala – 200 grama žice za varenje, po kilogram acetilena i kiseonika – košta 1.020 dinara, ali su obračunata i četiri radna sata po 1.500 dinara. A na sve to obračunat je i PDV od 1.404 dinara, što sve skupa iznosi 8.424 dinara. Pitam se šta ovaj čovek za četiri sata sa materijalom od 1.020 dinara treba da radi i gde? Ventil za zatvaranje grejanja nalazi se na trotoaru ispred moje kuće”, kaže Stojković.

On kaže da je za godinu dana za kuću u Ulici vojvode Vuka grejne površine 137 kvadrata platio oko 180.000 dinara, što je previše za njihove porodične prihode.

“To su dva stana u porodičnoj kući, ali je cena grejanja previsoka. Samo u januaru mi je došao račun od 34.000 dinara, a u februaru 28.000 dinara. Od tada mi mesečno stiže račun na 16.000 dinara. Redovan sam platiša i nemam dugovanja, ali još jednu zimu ne bih mogao da izdržim sa ovim cenama”, kaže Stojković.

“Podneo sam zahtev za isključenje 29. juna, ali sam odgovor dobio tek 14. avgusta, i to u vidu ponude od 8.424 dinara. U dopisu je pomenuto da će smatrati da sam odustao ako ne odgovorim u roku od osam dana. Ovo je ultimatim, nož pod grlo”, kaže Stojković.

Direktor Toplane Slobodan Maksimović kaže da su naknade za radove koje izvodi Toplana precizirane cenovnikom koji je usvojio Nadzorni odbor 2012. godine.

“Isključenje sa cevovoda nije nešto što građani mogu da urade sami, a cena da se to uradi je regulisana cenovnikom. Ne može se samo zavrnuti ventil”, objašnjava Maksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com