Holanđani ulažu 20 miliona evra u poljoprivredu Šapca

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić i ministar finansija Dušan Vujović razgovarali su danas sa čelnicima holandske kompanije „Rojal De Heus grup“ o realizaciji planirane investicije, vredne 20 miliona dolara, u oblasti stočarstva i proizvodnje hrane u Srbiji.

poljoprivreda

Gosti iz Holandije su tom prilikom izneli planove po kojima će „Rojal De Heus grup“ zaposliti ukupno 250 ljudi i obezbediti proizvodne kapacitete od 350.000 tona kvalitetne stočne hrane.

To će biti učinjeno investiranjem u postojeću fabriku u Šapcu, ali i kupovinom još dva proizvodna pogona.

Sertić je tokom razgovora kompaniji iz Holandije obećao svu neophodnu pomoć Vlade Srbije, ističući da novi Zakon o ulaganjima omogućava investitorima da za kratko vreme realizuju svoje planove.

On je istovremeno izneo uverenje da će „Rojal De Heus grup“ znanjem, iskustvom i tehnologijama unaprediti razvoj agrara u Srbiji.

Vujović je iskazao zadovoljstvo time što je cilj holandskih investitora proizvodnja koja će biti minimalno zasnovana na upotrebi hemikalija i antibiotika kako bismo imali zdravu stočnu hranu.

Vlasnik i generalni direktor kompanije Koen De Heus rekao je da je veoma zadovoljan saradnjom sa Vladom Srbije, kao i da ta kompanija želi da dugoročno doprinese razvoju poljoprivrede u našoj zemlji kroz investicije u proizvodne kapacitete, ljude i svoje klijente, ali i kroz transfer znanja.

Kompanija „Rojal De Heus group“ je, od prošle godine, apsolutni vlasnik kompanije „Proteinka“ iz Šapca, a do danas su uložili 7,5 miliona evra i zaposlili oko 100 ljudi.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com