Bez umanjenja socijalnih davanja u narednom periodu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će resorno ministarstvo nastaviti sa politikom u kojoj nisu predviđena smanjenja socijalnih davanja.
vulin
Vulin je, tokom posete Gerontološkom centru Mladenovac, najavio da će biti proširenja određenih socijalnih prava, posebno onih koja se tiču roditeljskog i porodiljskog dodatka.
Ministar je poručio da će se naročito voditi računa o najstarijim građanima, penzionerima i svim gerontološkim centrima.
Prema njegovim rečima, kvalitet usluga će vrlo brzo biti ujednačen i u državnim i u privatnim domovima, pri čemu će na isti način morati da se vodi računa o korisnicima tih ustanova.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u poslednje dve godine za Gerontološki centar Mladenovac opredelilo ukupno 19 miliona dinara.
Za zamenu podova, medicinsku opremu i opremu za kuhinju u 2015. godini je izdvojeno više od 11 miliona dinara, dok je u 2014. godini za nameštaj u sobama korisnika i opremu za vešeraj opredeljeno više od osam miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com