Kako do vaučera?

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je obaveštenje o načinu podnošenja prijava za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja.

zlatibor

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr. Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine (zaključno).

Korisnik vaučera može da bude:

– korisnik prava na penziju

– nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje

– korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti

– korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju

– zaposlena lica sa primanjima koja ne prelaze 60.000 dinara

– ratni vojni invalidi sa primanjima koja ne prelaze 60.000 dinara mesečno

Korisnik vaučera može ostvariti pravo na subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima samo po jednom osnovu.

Podnosilac prijave stiče pravo na dodelu vaučera, ako je jedan od napred navedenih uslova ostvario zaključno sa 1.6.2015. godine.

Potencijalni korisnik vaučera vrši rezervaciju smeštaja kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega Ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji, koja je uslov za dodelu vaučera od strane Ministarstva.

Rezervacija smeštaja vrši se za period od 1.8. do 20.11.2015. godine (zaključno), za najmanje 5 noćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com