Kirbi nudi pomoć u ekonomskim reformama

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Majkl Kirbi, ponudio je „dalju pomoć i saradnju“ Vladi Srbije u ekonomskim reformama, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kirbi se na sastanku sa ministrom privrede, Željkom Sertićem, interesovao o reformama u oblasti javnih preduzeća i poreske politike, prilikom čega je naglasio da je uporedo sa unapređenjem privrednog ambijenta neophodno i sudski sistem učiniti efikasnijim.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Kirbi je dodao da su stručnjaci Svetske banke i američke agencije za pomoć USAID pomagale oporavak srpske privrede i da nameravaju da tu saradnju unaprede.

S druge strane, ministar Sertić se zahvalio ambasadoru Kirbiju i objasnio da Vlada Srbije čini odlučne i značajne korake ka ozdravljenju srpske ekonomije i da to „prepoznaju investitori koji su pokazali veliko interesovanje za proces privatizacije“.

Sertić je dodao da je Ministarstvo privrede fokusirano, pre svega, na razvojne projekte i uvođenje rad u javna preduzeća, jer je, ističe se u saopštenju, to uslov za stvaranje bolje poslovne klime i rast BDP-a.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com