Kovačević: Obradovan sam da postoji i ta jedna ponuda

Konsultant za strana ulaganja doktor Milan Kovačević rekao je za Ekonomske Vesti da je obradovan da postoji ponuda za kupovinu Železare Smederevo, s obzirom da se na prethodna dva tendera nije pojavio ni jedan kupac.

„Ja sam obradovan da postoji ta jedna ponuda. Aprila 2012. godine smo imali prvi neuspeli tender i od tada smo spiskali oko milijardu evra. Za jednu takvu železaru teško da će navaliti kupci. Meni je stvarno ličilo na čisti populizam pričati koliko je kompanija otkupilo dokumentaciju za tender“, rekao je Kovačević.

On je kazao da je Esmark drugačija kompanija od bivšeg vlasnika Železare Smederevo U.S. Stila.

„Razlikuju se jako. U.S. Stil je mnogo veći proizvođač i prodavac čelika, a Esmark je jedan konglomerat koji ima poslove u različitim delatnostima“, istakao je Kovačević

Milan Kovačević je rekao da je cena čelika na svetskom tržištu bila mnogo povoljnija dok je U.S. Stil bio vlasnik, ali da ni on nije uspeo značajno da iskoristi kapacitete i postigne šta je planirao, tako da je pitanje da li će se ovo Esmarku isplatiti.

On ističe da ga najviše brine ugovor koji će biti potpisan između Srbije i Esmarka.

„Ja se bojim prvog koraka, a to je šta ćemo ugovoriti? Odakle ćemo mi finansirati ulaganja. Drugo, bojim se da nećemo doznati šta je sve ugovoreno i bojim se da ne bude slično kao kod drugih projekata da mi imamo 20 odsto udela a da pružamo besplatne usluge za neke druge stvari. Plašim se da za Esmark buduće poslovanje bude pozitivno, a za nas ne“, zeključio je Kovačević.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com