Siniša Mali znao za slučaj Infostan – osiguranje?

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, znao je za „pokušaj organizovane prevare i pljačke Beograđana i pribavljanja dobiti jednom privatnom osiguravajućem društvu„, tvrdi pokret Dosta je bilo – Saša Radulović.

Infostan

Pokret citira reči samog gradonačelnika u vezi sa stavkom „osiguranje domaćinstva“ koja je bila neobavezujuća, ali ipak uračunata u ukupnu sumu za plaćanje: “Pre nekih šest meseci krenula je javna nabavka od strane Infostana da vidimo sa kojim ćemo osiguravajućim društvom da radimo. Na žalost, samo je Delta Đenerali dao sve dokumente, sve potrebne saglasnosti, dozvole, šta je već trebalo, da bi imalo mogućnost da uđe na tu uplatnicu Infostana i da se, neću da kažem reklamira, ali da postoji mogućnost da građani, ukoliko izaberu osiguravajuće društvo, izaberu Delta Đenerali. Ali kao i do sada, to nije obaveza već samo mogućnost”.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović smatra da je „jasno da ulaskom na uplatnicu Infostana, osiguranje Đenerali svi dožive kao obavezno“.

„Pre svega to je reklamiranje jače i skuplje od reklamiranja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom ili zakupom svih bilborda u gradu na godinu dana. Takođe je jasno da u opisu posla Infostana nije reklamiranje osiguranja, a ni pretvaranje uplatinice u bilbord“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Siniša Mali „obrnuo priču“ kada su se građani pobunili protiv „organizovane kolektivne pljačke“.

„Počeo je da govori o odgovornosti direktora Infostana, koji je dva dana kasnije i ponudio ostavku. Mali je 5. oktobra očigledno slagao kad je rekao da je direktor Infostana to učinio bez znanja Skupštine grada“, smatra Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com