Manji porez za građane koji letuju u Srbiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će građani Srbije koji budu letovali u zemlji moći da računaju na poreske olakšice, i dodao da su u pripremi konkretni predlozi na osnovu iskustava drugih zemalja.

vučić

Vučić je u izjavi za dnevni list „Blic“ objasnio da je ideja da građani koji provedu odmor u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plate, pri čemu bi građani samo priložili fiskalne račune iz objekata u Srbiji u kojima su proveli odmor.

On je najavio da će lično 12. juna, na ulici, započeti kampanju Vlade Srbije pod nazivom „Moja Srbija“, čiji je cilj da zainteresuje domaće turiste za to da bar deo svog odmora provedu u našoj zemlji.

Građanima će, kako je naveo, biti deljeni prospekti o turističkim destinacijama u zemlji, kako bi im se ukazalo na činjenicu da je Srbija prelepa, čega često nismo svesni.

Prema nezvaničnim procenama, naši turisti godišnje u inostranstvu potroše približno 1,2 milijarde evra, ukazao je Vučić i ocenio da bi samo 10 odsto te sume koja bi bila potrošena u Srbiji bio ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za čitavu ekonomiju i finansije države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com