Mihajlović: Formirana radna grupa za PK Zlatibor

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je formirana posebna radna grupa koja ima zadatak da ispita sve detalje i činjenice u vezi sa raspolaganjem zemljištem Poljoprivrednog kombinata Zlatibor.

mihajlović

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je Mihajlović u izjavi za novinare u Skupštini Srbije rekla da ta grupa ima zadatak da u najkraćem roku podnese izveštaj o tome da li je sve bilo urađeno po zakonu.

Ona je navela da postoje indicije da je došlo do ugrožavanja javnog interesa, i da je iz tog razloga insistirala na tome da se formira radna grupa kako bi se ispitali svi detalji.

Prema njenim rečima, biće razmotreno šta je bilo sa javnom imovinom 2002. godine, kada je bila privatizacija, koja nema veze sa sadašnjim vlasnikom, koji je akcije kupio na berzi 2012. godine.

Mihajlović je podsetila na to da je Ministarstvo obavilo redovne nadzore nad katastrom ne samo u toj opštini, već i u još nekoliko lokalnih samouprava, zbog brige o javnom interesu.

Videćemo na osnovu podataka koje smo juče dobili iz katastra da li postoji još neka dodatna informacija, da li nešto nije na pravi način urađeno, da li je možda bilo nekih zakupa za koje nismo znali, istakla je ona i dodala da će radna grupa u najkraćem roku dostaviti kompletnu informaciju o tome.

Mihajlović je podsetila na to da je Ministarstvo nakon dobijanja informacija o mogućem narušavanju javnog interesa u upisu svojine već preduzelo korake uvidom u predmete PK Zlatibor u Republičkom geodetskom zavodu, odnosno nadležnoj Službi za katastar nepokretnosti Čajetina.

Ranije danas, Demokratska stranka Srbije pozvala je premijera Aleksandra Vučića da smeni ministraku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, jer je, kako tvrde, donela nezakonito rešenje kojim se privatnoj firmi utvrđuje pravo vlasništva nad 2.200 hektara najatraktivnijeg zlatiborskog zemljišta i tako oštetila državu za oko 4 milijarde evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com