Mihajlović: Godišnje gubimo 30 miliona evra zbog Koridora 10

Autoput od Niša do Dimitrovgrada će biti završen do kraja ove, a završetak celokupnog Koridora 10 u Srbiji se očekuje do kraja 2016. godine, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva, koja je nenajavljeno obišla radove na čitavoj trasi istočnog kraka Koridora 10, upravo od Niša do Dimitrovgrada, istakla je tom prilikom da su izvođači radova u poslednjih nekoliko meseci efikasno i brzo radili, bez obzira na kašnjenja u prethodnom periodu.

„Koridor 10 je za Srbiju od strateškog značaja i Vlada ima za cilj da do kraja 2016. godine on budde završen“, istakle je Mihajlovićeva i naglasila da je to „veoma važno za našu zemlju, s obzirom na to da godišnje gubimo više od 30 miliona evra zato što taj putni pravac nije završen“.

Ministarka je obišla i radove na izgradnji dva tunela kod Dimitrovgrada, i to Progon i Pržojno Padina, koje gradi grčka firma Terna, a koji su gotovo završeni.

Inače na deonici Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada, čija je dužina 86 kilometara, ima čak pet tunela i 84 mostovske konstrukcije.

„Naša zemlja bi, da je ranije završila putni Koridor 10, imala mnogo veći protok robe i putnika na tom pravcu, a zarađivala bi i na svim pratećim uslugama“, ocenila je Mihajlovićeva, a prenosi Vlada Srbije.

Ona je dodala da će svake nedelje obilaziti po jednu deonicu ovog putnog pravca, a da učine isto je pozvala i direktore Koridora Srbije i Puteva Srbije.

Zorana Mihajlović je istakla i da se jedna od novina u Zakonu o planiranju i izgradnji odnosi na projektantski nadzor i postojanje odgovornosti projektanata.

„Najveći problem svih kašnjenja koja postoje na koridorima 10 i 11 su uglavnom loši projekti“, zaključila je Mihajlovićeva.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com