Odbor direktora Železnica Srbije koči realizaciju ruskog kredita

Odbor direktora Železnica Srbije danas je, umesto da potpiše Aneks 2 ugovora o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju pruga na Koridoru 10, rasformirao projektni tim i radnu grupu za pregovore, što će zakočiti realizaciju ruskog kredita vrednog 800 miliona dolara, izjavio je pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Jocić.

„Ministarstvo je zaprepašćeno odlukom odbora direktora Železnica Srbije da na današnjoj sednici donese zaključke o razrešenju projektnog tima i radne grupe za pregovore. Pregovori su počeli u martu i trebalo je da radovi počnu u junu. Mi sad imamo situaciju da se, na dan kad treba da se potpiše Aneks 2.1, ugovora u vrednosti od 48 miliona dolara, rasformiraju radne grupe za pregovore i da se tako pregovori produžuju za više nedelja i možda meseci“, naglasio je pomoćnik minstra zadužen za železnicu.

On je istakao da takav potez dvojce izvršnih direktora Železnica Srbije direktno koči investicije na modernizaciji železničke infrastrukture u Srbiji i dodao da će o svemu tome biti obavešten podpredsednik Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Jocić je dodao da je reč o pregovorima sa Ruskom Federacijom za potpisivanje Aneksa 2, tačke jedan, koji se odnosi na tri deonice na severu Koridora 10. Aneksom 2 je ugovorena rekonstrukcija i modernizacija šest deonica u dužini od oko 112 kilometara: na severu Ruma – Golubinci u dužini od 17,9 km, Sopot Kosmajski – Kovačevac 18,4 km, Mala Krsna – Velika Plana 29,5 km i na jugu Vinarci – Đorđevo 15 km, Vranjska Banja – Ristovac 18 km i Bujanovac – Bukarevac 14 km.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com