Stojčić bez saglasnosti Vlade zaposlio tri nova savetnika

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije nije dobilo zahtev Železnica Srbije za upošljavanje novih ljudi iako to preduzeća ima obavezu da traži saglasnost za kadrovska pitanja, rekli su u sredu u Ministarstvu.

Kako su agenciji Beta rekli u Ministarstvu, neophodno je da Železnice Srbije naprave dogovor sa Vladom u vezi sa organizaciojm i kadrovskim rešenjima.

Precizira se da iznos subvencija za 2015. godinu je 10,37 milijardi dinara i 1,41 milijarda dinara koja se daje kao avans za nabavku 27 novih dizel motornih vozova iz ruskog kredita.

žs

Prema pisanju današnje Politike, novi generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić je desetak dana od imenovanja zaposlio bez saglasnosi vlade trojicu novih savetnika i pomoćnika koji nisu radili u tom državnom preduzeću.

Navodi se i da je Stojčić smenio 29 starih i imenovao 20 novih pomoćnika i savetnika direktora, a za savetnika je postavljen i bivši generalni direktor Železnica Dragoljub Simonović, koji je letos smenjen zbog lošeg rada.

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com