Modernizacija 167 kilometara pruga u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor kompanije „RŽD internešenel“ Sergej Pavlov razgovarali su danas o mogućnostima ubrzanja realizacije Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o ruskom kreditu za izgradnju železničke infrastrukture i isporuku dizel-motornih vozova u Srbiji.

Pavlov i Mihajlović

Mihajlović je istakla da će tim sredstvima ove godine biti rekonstruisano i modernizovano 167 kilometara pruga u Srbiji, uz napomenu da realizacija ovog sporazuma mora biti jedan od najvažnijih zadataka i u narednom periodu.

Ona je precizirala da je iz pomenutog kredita do sada izgrađen drugi kolosek na deonici od Pančevačkog mosta u Beogradu do Pančeva, i rekonstrusana pruga na deonicama Golubinci–Ruma, Sopot Kosmajski–Kovačevac i Mala Krsna–Velika Plana, u ukupnoj dužini od 65,7 kilometara.

Na rekonstruisanim deonicama na Koridoru 10, kako je podvukla, povećana je brzina vozova sa između 40 i 50 kilometara na čas na 120 kilometara na čas.

Mihajlović je rekla da je za nabavku 27 novih dizel-motornih vozova izdvojeno 100 miliona dolara, i dodala da je do sada stiglo njih osam, koji, kako je naglasila, već saobraćaju.

Petogodišnji Sporazum o odobrenju ruskog kredita ratifikovala je Skupština Srbije 15. marta 2013. godine, a njegova ukupna vrednost iznosi 940 miliona dolara, računajući i učešće države Srbije od 15 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com