Mogućnost većeg izvoza auto-delova na rusko tržište

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom i predstavnicima ruske državne korporacije „Rosteh“ o mogućnostima unapređenja privrednih odnosa dveju država.

Sertić

Sertić je tom prilikom ocenio da je dosadašnja saradnja na visokom nivou, i izrazio nadu da će ekonomije Srbije i Rusije beležiti dalji rast.

On je delegaciji Ruske Federacije ponudio svu pomoć Ministarstva privrede kako bi srpski proizvođači mogli efikasnije i značajnije da izvoze svoje proizvode, posebno auto-delove, u Rusiju.

Predstavnik ruske državne korporacije „Rosteh“ Aleksej Ivanov iskazao je zahvalnost Sertiću na dosadašnjoj pomoći Ministarstva privrede.

On je naglasio da je veoma zadovoljan mogućnostima i proizvodnim kapacitetima srpskih kompanija, koje mogu imati još značajnije učešće u proizvodnji i isporuci auto-delova za ruske kompanije.

Gosti iz Rusije su pokazali interesovanje i za slobodne ekonomske zone u Srbiji, koje takođe mogu znatno doprineti jačanju srpsko-ruskih privrednih veza, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com