Momirović: Program turističkih vaučera je prekomplikovan!

„Da bi se ostvario uslov da dobije vaučer, čovek mora nekoliko puta da dođe u poštu i izvadi nekoliko potvrda i uverenja! Prekomplikovano!“, rekao je za portal Ekonomske Vesti Tomislav Momirović, generalni direktor kompanije Mona Hotel Managment i predsednik Skupštine Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES).

Tomislav Momirović

Momirović smatra da bi preterana birokratija mogla ozbiljno da utiče na rezultate ove kampanje.

„U današnje vreme, kada se sve više transakcija obavlja preko interneta, redovi za potvrde i ostvarivanje bilo kojeg prava izgledaju kao surova kazna! Priča sa izdavanjem vaučera mogla je da bude mnogo liberalnija“, dodaje Momirović.

Ipak, njegovo mišljenje je da je ova akcija već ispunila svoje ciljeve.

„Prvi, da ukaže na stepen finansijske krize koja drma ne samo Srbiju već i ceo region i da nam ništa ne bi falilo da malo sebi pomognemo. Drugi, da i u Srbiji možete da provede kvalitetan odmor i da je, ako niste zaboravili, Srbija jedna prelepa i interesantna zemlja sa dobrom gastronomijom, izvrsnom prirodom, zabavom, istorijskim nasleđem“, kaže Tomislav Momirović.

On dodaje da je Vlada Srbije pametno pokrila širi krug ljudi ovom akcijom i to kako bi ona imala realne efekte na turističku privredu.

„Za te svrhe je izdvojeno skoro pet miliona evra! Nije malo ako se zna da su mere štednje na snazi. Motiv za donošenje ovakve odluke je nesporan. Finansijski odliv koji građani ostvaruju provodeći svoje odore u inostranstvu je ogroman, preko milijardu evra…“, ističe Momirović i dodaj da su hotelijeri prihvatili „pruženu ruku i dodatno poradili na tome da se što više hotela prijavi i bude deo akcije“.

Kompletan spisak ugostiteljskih objekata u kojim možete koristiti vaučere u okviru akcije „Moja Srbija“ možete pogledati OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com