MSP: Budite dodatno oprezni ako putujete u Belgiju

Ministarstvo spoljnih poslova Vlade Republike Srbije je povodom današnjih terorističkih napada u Belgiji, apelovalo na građane naše zemlje, koji nameravaju da putuju u tu zemlju, da budu dodatno oprezni.
Brisel
U saopštenju se preporučuje našim sugrađanima koji nameravaju da putuju u Belgiju da prate informacije o bezbednosnoj situaciji u toj zemlji.
Ambasada Republike Srbije u Briselu prati aktuelnu situaciju i relevantna obaveštenja i saveti mogu se dobiti na brojeve telefona: +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545, 649-8349, imejl embassy.brussels@mfa.rs.
Nakon više terorističkih napada u Briselu, koji su se danas dogodili, povećane su mere bezbednosti u Belgiji, a Aerodrom „Zaventem“ je privremeno zatvoren.
Krizni centar Kraljevine Belgije podigao je na najviši stepen upozorenje od terorističkih napada na teritoriji cele zemlje (četvrti nivo). Ovaj nivo podrazumeva ozbiljnu i blisku opasnost od terorističkog napada.
Belgijske vlasti savetuju građane da izbegavaju mesta javnih okupljanja (koncertne dvorane, stadione, tržne centre) i da prate uputstva nadležnih belgijskih organa.
Informacije o funkcionisanju javnog prevoza se mogu dobiti na sajtu www.stib-mivb.be, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com