Najjeftinije skijanje kraj Miloševićevog mega-projekta na Crnom vrhu

Onima koji traže najjeftinije skijanje „Ski Manijaci“ preporučuju da ne propuste priliku koja im se pruža na Crnom vrhu. Ali, tamo se smestiti ne mogu u čuvenom mega-projektu iz vremena Slobodana Miloševića nego u hotelu Jezero.

Predsednik udruženja „Ski Manijaci“ Goran Popović kaže da je hotel Jezero na borskom jezeru jedan od najjeftinijih u Srbiji i da im je usluga odlična.

„Hotel Jezero je nenormalno jeftin. Troškovi tamo za jedan vikend ne mogu da pređu nekih 50-60 evra, sa punim pansionom i ski pasom, naravno bez prevoza. A, oni su čak kupili autobuse koji voze na skijalište na Žagubici gore na Crnom vrhu, tako da stizanje do skijališta ne predstavlja veliki napor. Hotel je renoviran i usluga je odlična, oni se sigurno neće obrukati“, rekao je Popović.

Što se Miloševićevog mega-projekta tiče, hotela „Jelen – Hajat“, radovi na njemu prekinuti su posle oktobarskih promena 2000. godine i on je dosta propao kažu za Ekonomske Vesti sagovornici u Boru.

„On je dosta propao, treba dosta novca uložiti da se samo rekonstruiše jedan deo, krov je počeo da prokišnjava i betonske ploče su počele da padaju. Nije mnogo oronuo, ali je zub vremena ostavio traga“, rekao je naš sagovornik i dodao „Hotel je 60-70 odsto završen, nedostaje još jedno 60 miliona evra da se to sredi“.

Prema istom izvoru, vlasnici napuštene građevine su NIS, RTB Bor i opštine Bor i Žagubica. Očigledno je da bi od ova tri vlasnika novca za nastavak gradnje mogao imati samo NIS i u Boru kruže glasine da bi ruski vlasnik ove naftne kompanije mogao da nastavi radove sledeće godine.

Snega trenutno na Crnom vrhu ima, ali nedovoljno za skijanje. U Borskoj turističkoj organizaciji nam je rečeno da se više snega očekuje tokom nedelje.

Cena pansina u dvokrevetnoj sobi u hotelu Jezero je 7060 dinara(za dve osobe), a jednodnevni ski pas je 300 dinara.

Povratna autobuska karta iz Beograda košta 2205 dinara.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com