Najskuplji domen u Srbiji plaćen 3,6 miliona dinara

Tragom podatka da je najskuplji domen na svetu prodat za 13 miliona dolara pitali smo Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) koji je domaći najskuplji domen. Nažalost, RNIDS ne raspolaže takvom informacijom, a domaći mediji su pre par godina spekulisali sa cifrom od 10.000 evra.

Predrag Milićević

Predrag Milićević, rukovodilac Sektora za razvoj poslovanje i marketing u RNIDS-u, rekao je za portal Ekonomske Vesti da RNIDS „za razliku od nekih drugih nacionalnih registara u svetu, ne organizuje aukcije atraktivnih naziva domena“.

„O aktivnostima kupoprodaje između dva korisnika nemamo nikakvih podataka. Prodaja atraktivnih domena sigurno postoji i u Srbiji, ali kod nas to tržište nije razvijeno jer ima još puno slobodnih atraktivnih naziva domena koji nisu registrovani“, ističe Milićević i dodaje da po nezvaničnim informacijama cene domena u našoj državii dostižu cenu i do par stotina hiljada dinara.

Nekretnine.rs

Prema saznanjima portala Ekonomske Vesti, najskuplji domen prodat ipak je koštao mnogo više od par stotina hiljada dinara. Naime, domen Nekretnine.rs prodat je za 30.000 evra, što je po današnjem zvaničnom srednjem kursu nešto više od 3,6 miliona dinara.

One thought on “Najskuplji domen u Srbiji plaćen 3,6 miliona dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com