Naučite da pravite aplikacije za iPhone

Organizacija SEE ICT najavila je raspisivanje konkursa za kurs za programere za mobilni opertivni sistem iOS kompaniji Epl.

Konkurs za tromesečni kurs iOS programiranja, čiji će polaznici na kraju moći samostalno da prave aplikacije za sve Eplove (Apple) mobilne uređaje, biće raspisan u okviru prve iOS Akademije u Srbiji i regionu, koju pokreće SEE ICT.

Kurs će se održavati u Beogradu u periodu od februara do aprila 2015. godine. Svim zainteresovanim korisnicima se u okviru iOS Akademije nudi mogućnost da iskoriste svu tehničku i mentorsku podršku i resurse, razviju svoju aplikaciju za iPhone i iPad uređaje, i na taj način sebi osiguraju rad na konkretnim projektima i sigurnu zaradu.

Kandidati prijavu treba da pošalju preko web stranice www.iosakademija.rs do 10. decembra. Broj polaznika je ograničen na 15, zbog osiguranja kvaliteta programa.

U iOS Akademiji korisnicima su na raspolaganju računari Mac laptop koji će moći da koriste tokom kompletnog programa kako u učionici, tako i kod kuće, a posebna pogodnost je ta što će imati i pristup apsolutno svim potrebnim modelima iPhone i iPad uređaja.

O potencijalu iOS-a, govori činjenica da samo u Srbiji prosečna plata iOS developera iznosi oko 1.000 evra. Velika prednost tog operativnog sistema je što omogućava integraciju sa mnogim drugim servisima poput Facebook-a, Twitter-a, FourSquare-a, Swift-a i na taj način dosta olakšava posao izgradnje aplikacije.

iOS je mobilni operativni sistem kompanije Epl, koji je prvobitno razvijen za iPhone, a kasnije i za iPod Touć, iPad i Apple TV. Ono što je za njega karakteristično je da ne dozvoljava pokretanje iOS sistema na hardveru drugih proizvođača. iOS u sebi sadrži više od 250.000 aplikacija, koje su preuzete više od 6, 5 milijardi puta.

SEE ICT je neprofitna organizacija osnovana 2010. godine u Beogradu sa misijom stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj startap zajednice i kulture u Srbiji.

 

Tanjug

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com