Odlaže se početak grejne sezone?

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić preporučio je u utorak lokalnim samoupravama i Udruženju toplana da odlože početak grejne sezone koji je planiran za sredu zbog izrazito visokih temperatura za ovo doba godine.

Kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva rudarstva i energetike, u situaciji kada se maksimalne dnevne temperature kreću oko 25 stepeni Celzijusa, grejanje stanova stvara nepotrebne troškove i za gradjane i za toplane.

Dodaje se da će resorno ministarstvo svakodnevno koordinirati aktivnosti lokalnih samouprava i Udruženja toplana u vezi sa početkom grejne sezone i naglašava da će o tome redovno obaveštavati javnost.

Zvanično sezona grejanja u Srbiji počinje 15. oktobra i traje do 15. aprila. Izuzetno u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja objekti se greju u dane kada je srednja dnevna temperatura manja od 12 stepeni Celzijusa.

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ saopštilo je ranije da će 11 toplana u Beogradu grejati od 6.00 do 22.00, nedeljom od 7.00 do 22.00, a propisana temperatura vazduha u zagrevanim prostorijama treba da iznosi od 19 do 21 stepen Celzijusa.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com