Okršaj postojećeg i „nepostojećeg“ Tanjuga

Da li je Tanjug (Telegramska agencija nove Jugoslavije) ugašena i da li je Tanjug Info (medij koji je registrovao poslanik Saša Mirković) sada jedini pravi Tanjug? O ovim pitanjima izjašnjavali su se Branka Đukić, direktorka Tanjuga i Saša Mirković, poslanik, predsednik Skupštine opštine Zaječara i kupac medija u Srbiji.

Beograd, 8. novembra 2012. - Direktorka Tanjuga Branka Đukić (L) pozdravlja se sa visokim vojnim zvaničnicima po dolasku na svečani prijem u sedištu Vojnobezbednosne agencije (VBA) povodom obeležavanja dana te službe. Dan VBA - 12. novembar, obeležava se u znak sećanja na donošenje Vojnog zakona 1839. godine, u kojem su, između ostalog, razrađena dela i sankcije za izdaju, špijunažu, pobunu i druga dela koja ugrožavaju vojsku i državu. FOTO TANJUG / TANJA VALIČ / nr

Đukićeva je poručila da je Tanjug preduzeo „mere u cilju zaštite svog ugleda i imena“, a u vezi sa upisivanjem medija Tanjug Info u registar Agencije za privredne registre. Ona dodaje da nedavni potezi Saše Mirkovića u vezi sa Tanjugom Info „predstavljaju povredu zakonom zaštićenih prava agencije, ali i države Srbije, kao sukcesora svih imovinskih prava Tanjuga“.

U saopštenju Tanjuga, koji je potpisala Branka Đukić, dodaje se i da je nastupanje Saše Mirkovića kao „čuvara imena i dela i tradicije Tanjuga“ samo poslednji u nizu pokušaja da se „unizi Tanjug“.

Saša Mirković

S druge strane, Saša Mirković smatra da upravo Branka Đukić nanosi štetu novootvorenom mediju Tanjug Info.

„Današnje saopštenje uputila je nepostojeća direktorka nepostojeće agencije, sa meni neshvatljivim tvrdnjama da sam ja, registrovanjem Tanjug Info, učinio ‘poslednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug’!? Kako se može uniziti nešto što više ne postoji? I kako logo novootvorenog medija može da ima sličnosti sa logotipom agencije koja više ne postoji“, navodi se u saopštenju Saše Mirkovića, koje je objavio njegov portal Telegram.

Podsetimo, kako su Ekonomske Vesti saznale Tanjug se još nalazi u registrima Agencije za privredne registre, gde nema ni traga o odluci o njegovom gašenju, i iz tog registra će biti izbrisan tek kad budu isplaćene otpemnine zaposlenima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com