Ostali smo zatečeni otkako je SFRJ prestala da postoji

Dok je postojala SFRJ mi smo se nekako najviše fokusirali na jadranski deo Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, i za kulturno-istorijske spomenike u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, a Srbiji se nekako, po mom mišljenju, najmanje davalo, rekao je za portal Ekonomske Vesti Slobodan Mićić, najpoznatiji turistički radnik u našoj državi, i dodao da je očigledno da je Srbija „ostala zatečena otkako je prestala da postoji stara Jugoslavija“.

„Sedeli smo skrštenih ruku, nismo dovoljno radili“, iskren je Mićić.

image-bc3adb0f0e0573a02c6fd2e290631b0e85516a61bf2105a884c8d8ee383b6ab4-V-1

Ipak, legendarni autor emisije Svet na dlanu smatra da Srbija „dobija na imidžu“.

„Naročito otkako je Er Srbija krenula i kako je razgranala mrežu avio-letova počeli su da stižu i turisti, ne onoliko koliko bi trebalo, kako bi se očekivalo, ali mislim da će za par godina ipak nešto da se uradi“, optimističan je Mićić, ali dodaje da je i dalje veliki problem to što Srbija nema zasebno ministarstvo turizma.

On ističe da su izdavanja za unapređenje turističke ponude Srbije u dalje mala.

„Ne možemo da očekujemo da nam stižu stranci, ako mi ne učinimo nešto po tom pitanju. Mnoge zemlje troše puno para na turizam. Pogledajte samo koliko troše Hrvatska, Slovenija, a mi znatno, znatno manje, iako smo velika zemlja sa velikim potencijalom“, kaže Slobodan Mićić.

Vrnjacka banja

 

Njega posebno čudi što Srbija nije razvila banjski turizam.

„Mi smo ranije jako dobro radili sa arapskim zemljama. Sećam se da su dolazili čarteri Arapa na lečenje u Vrnjačku banju. Sada toga nema. Ja ne znam zašto se s time stalo? Imamo dobre veze sa Arapima, naš predsednik je prijatelj sa ovim šeikom… Zašto se tu nešto ne uradi? Zašto se ne povedu pravi ljudi tamo, koji će na neki način da prezentuju Srbiju, banje planine“, upitao je Slobodan Mićić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com