Radulović: Železnice kriju ulaganja u “Beograd na vodi”

Železnice Srbije odbijaju da otkriju koliko ih je do sada koštala priprema za izgradnju “Beograda na vodi”, kao i ugovore kojima su se obavezali da će ubuduće ulagati u taj projekat, navodi se u saopštenju pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“.

Poverenik za informacije od javnog značaja doneo je 20. aprila rešenje kojim se Železnicama Srbije nalaže da bez odlaganja sve ugovore i dokumenta vezana za svoje učešće u ovom projektu dostave pokretu „Dosta je bilo – Saša Radulović“. Ipak, kako tvrde u pokretu, Železnice Srbije od novembra prošle godine ignorišu zahteve da nam dostave specifikaciju dosadašnjih troškova i planove budućih troškova koje će imati vezano za ovaj projekat.

Železnice Srbije koriste 95 odsto zemljišta na kome je predviđena izgradnja „Beograda na vodi“, a pre godinu dana najavljeno je da će ovo preduzeće uložiti čak 307,5 miliona evra u poslove koji se tiču ovog projekta. Ni jedan ugovor kojim se to predviđa nije dostupan javnosti. Podsećamo da je arapski investitor, prilikom nedavnog potpisivanja ugovora, najavio da će u projekat uložiti svega 150 miliona evra i dati pozajmicu od još 150 miliona evra. Osnivački kapital preduzeća “Beograd na vodi” je svega milion dinara, navodi se u saopštenju.

Železnice Srbije pokušavaju da prikriju koliko će građani Srbije ukupno platiti poklon arapskom investitoru, kao i firmama i pojedincima koji se kriju iza „Igl hilsa“ i tajnog ugovora koji nam se predstavlja kao „posao veka“. Ugovor koji je potpisan sa „Igl hilsom“ i dalje je tajna. Ukupni planirani troškovi, koje su srpska preduzeća preuzela na sebe da bi omogućila profit jednoj stranoj firmi, netransparentni su i najverovatnije veći od onog što je vlast do sada javno iznosila, tvrdi pokret Dosta je bilo.

Samo velika prevara, a ne „posao veka“ može da objasni kako to da Srbija bude vlasnik 32 odsto „Beograda na vodi“, kad arapskom investitoru poklanja najvrednije građevinsko zemljište i u njegovo sređivanje ulaže još stotine miliona evra, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com