Otvoren novi pogon fabrike namenske industrije u Čačku

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić svečano je danas otvorio pogon za izradu, termičku obradu i površinsku zaštitu artiljerijskih čaura u kompaniji „Sloboda AD“ u Čačku, čime su znatno uvećani proizvodni kapaciteti ove fabrike.

sertić

Sertić je tom prilikom naglasio da otvaranje nove hale, označava obnavljanje proizvodnog procesa koji će u značajnoj meri omogućiti da se realizuju ugovori koji su već napravljeni u prethodnom periodu, ali i da se naprave novi.

Zadovoljstvo mi je i čast, kao ministru privrede da pokrenem proizvodnju u delu koji je gotovo 70 odsto rezultat rada ne samo domaće industrije, već i domaće pameti, istakao je Sertić, dodajući da će se nastaviti pružanje pomoći ne samo kompanijama namenske industrije, već i drugim kompanijama u državi.

Prema njegovim rečima, na današnjem sastanku dogovoreno je da se u narednom periodu u Ministarstvu privrede održi sastanak na kome će biti i predstavnici Ministarstva odbrane i namenske industrije, kako bi se zajedničkim naporima rešili određeni problemi koji opterećuju te fabrike, a sve zarad boljih proizvodnih i izvoznih rezultata.

Potrebe za proizvodima fabrike „Sloboda AD“ su velike na svetskom tržištu i praktično jedino ograničenje su proizvodni kapaciteti i finansiranje novih pogona, odnosno nabavke sredstava koji su potrebni kako bi se poslovi realizovali, zaključio je ministar.

Direktor „Slobode AD“ Zoran Stefanović istakao je da je pogon koji je danas pušten u rad od velikog značaja za relizaciju postojećih ugovora, a istovremeno i ugovaranje novih poslova.

On je izneo podatak da je u ovaj objekat uloženo oko četiri miliona evra, uz naglasak da je postignut takav tehnološki nivo da su istovremeno zaštićeni radnici i uvećani kapaciteti izrade čaura srednjeg kalibra za 70 odsto, a artiljerijskih za 20 odsto.

Otvaranju novog pogona u fabrici „Sloboda AD“ prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com