Telekom čeka mišljenje eksperata, a eksperti savetuju: Odložite prodaju!

Vlada Srbije trenutno ne razmišlja o prodaji Telekoma Srbije, već želi da od eksperata na svetskom nivou dobije predlog šta je najbolje, izjavio je Željko Sertić, ministar privrede, na današnjoj sednici Odbora za privredu u Skupštini Srbije.

Pre više od četiri meseca, jedan od svetskih eksperata u oblasti telekomunikacija u intervjuu portalu Ekonomske Vesti rekao je da je odlaganje prodaje Telekoma Srbije neizbežno.

„Iako Vlada Srbije i dalje želi da proda udeo u Telekomu, naše je shvatanje, delimično bazirano na ovom refinansiranju (duga prema bankama prim.aut), da se postupak privatizacije neće desiti pre 2017. godine, eventualno 2016“, rekao je Henri Lankaster, autor opsežne studije o aktuelnim tržišnim trendovima i rastu na telekomunikacionom tržištu Balkana.

Ipak, Vlada Srbije će do kraja januara raspisati tender za izbor privatizacionog savetnika za Telekom Srbije, najavio je Sertić.  Privatizacioni savetnik bi, prema rečima Sertića, trebalo da odredi najbolji model za prodaju Telekoma.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com