Penzioneri, evo šta sve možete da kupite s povećanjem

Nakon višemesečnih najava o povećanju već ozbiljno umanjenih penzija, ali i plata u javnom sektoru, saznali smo koliko će to povećanje iznositi – čitavih 1,25 odsto i to od 1. januara.

penzioneri

Elem, portal Ekonomske Vesti odlučio je da pomogne penzionerima kako bi na najbolji mogući način potrošili to povećanje penzije. Uz pomoć internet prodavnice IDEA, kao i prostim računanjem povećanja na penzije od 20.000 i 30.000 dinara, a takvih je, ističu u Ministarstvu finansija Srbije, najviše, došli smo sledećih podataka:

PENZIJA 20.000 dinara / POVEĆANJE 250 dinara

Za čitavih 250 dinara u internet prodavnici IDEA možete, primera radi, kupiti dva litarska pakovanja Imlek mleka sa 2,8 odsto mlečne masti – to će vas koštati oko 210 dinara, a preostalih 40 dinara možete potrošiti na, opet primera radi, četiri čokoladne bananice.

Povećanje penzije od 250 dinara možete, dragi penzioneri, iskoristi i na plaćanje RTS takse, koja takođe na snagu stupa 1. januara. Taksa će iznositi 150 dinara, što znači da vam ostaje dodatnih 100 dinara – premalo za litar Imlek dugotrajnog mleka, ali sasvim dovoljno za 10 jaja A klase marke K plus (89,99 dinara).

Iznos povećanje od 250 dinara dovoljan je i za „kvalitetno belo vino“ Aleksandria cuvee, ali od samo 0,187l. S obzirom da ovo vino košta 220 dinara, to znači da će vam ostati 30 dinara – možda za plastične čaše, ukoliko štedite na tečnosti za pranje suđa? Imate i jeftiniju opciju – šardone „vrhunsko belo vino“, iste zapremine, proizvođač 13. jul plantaže, a cena 140 dinara.

PENZIJA 30.000 dinara / POVEĆANJE 375 dinara

Sad imamo daleko kvalitetnije opcije za vas, dragi penzioneri. Za ovaj novac možete kupiti tri flaše Bello organic mleka od 0,75 litara, opet od Imleka. Ostaće vam nekih 50 dinara, dovoljno da se zasladite čokoladnim mlekom od 0,25 litara.

Kada su ovo povećanje i RTS taksa u pitanju, u situaciji ste da platite taksu sebi i recimo jednom detetu. Oni, ipak, podsetimo se mudrih reči ministra finansija, moraju da kupuju odelo za posao, a vi ne. Preostalih 75 dinara stavite u kasicu prasicu, ako se deci pocepa neko odelo.

Kada su vina u pitanju, onima sa 375 dinara povećanja opcije su bezbrojne. Primera radi, Antigona „kvalitetno crveno vino“ od 0,75 litara košta 400 dinara. Ukoliko ste negde prištedeli 50 dinara, Antigona je pravi izbor za vas. Ukoliko niste, na raspolaganju vam je Araldi penušavo vino, takođe od 0,75 litara, za 330 dinara.

P.S. Nije Njuz. 

2 thoughts on “Penzioneri, evo šta sve možete da kupite s povećanjem

 • 12. nov. 2015 at 15:23
  Permalink

  Vala bas, najbolje da to potrosimo na alkohol…

  Reply
 • 13. nov. 2015 at 17:07
  Permalink

  Шта се догађа са Вама, ма какво повечање, рећ је повраћају покраденог новца. Ни је рећ о повечање, већ је реч о повраћају једног скромног малог покраденог и отетрог новца. Стечено право нико ничим а нити икаквим изговором несме да доведе у питање стечено право. Али код нас у Србији Комунистички систем функционише дан данас савршено. Види ли ико крај комунузму у Србији, Ја га видим, само што једна ласта не чини пролеће. Излаз постоји. Излаз увек постоји.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com