Policajci sa dosijeima prelaze u Komunalnu policiju?!

Jedna od najaktuelnijih tema ovih dana je svakako jačanje Komunalne policije, što u broju pripadnika, što davanjem većih ovlašćenja. Iz te tema je isplivala i informacija da će oko 1.000 policajaca sa dosijeima moći pod povlašćenim uslovima da se zaposle upravo u „ojačanoj“ Komunaljnoj policiji.

Komunalna policija

To proizilazi iz Nacrta zakona o izmenama Zakona o komunalnoj policiji koji je Vlada Srbije nedavno uputila Skupštini Srbiji na usvajanje, piše novosadski portal 021.rs.

Naime, u članu aktuelnog zakona koji se bavi uslovima za obavljanje poslova izričito je navedeno da u Komunalnoj policiji ne mogu da rade osobe koje su osuđivane na kaznu zatvora do šest meseci i one kojima je ranije prestao radni odnos u državnom ili drugom organu zbog teže povrede dužnosti. Ovih članova u nacrtu izmena zakona nema, čime se otvaraju vrata da „kriminalci“ iz redova policije bez prepreka zasnuju radni odnos u Komunalnoj policiji.

Samo brojčano jačanje Komunalne policije uglavnom će biti odrađeno „prebacivanjem“ aktuelnih policajaca i vojnika, koji će biti proglašeni viškom, u tu službu lokalne samouprave. A samim tim će se i ušteda koju država bude ostvarila direktno poništiti novim izdacima lokalnih samouprava.

Ministarsvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu morati da otpusti oko 1.000 zaposlenih, a Vojska Srbije oko 1.600.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com