Radulović: Opštinski bioskop sa 3,7 ari placa „menjaju“ za lokal

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je lokalnu vlast u Rumi da namerava da zameni imovinu bivšeg bioskopa Tehnika za, kako tvrdi Pokret, daleko manje vredan lokal u istoj ulici.

ruma_bioskop_tehnika_zamena_pogodbom

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Rumske lokalne vlasti nameravaju da, u postupku neposredne pogodbe, zamene opštinski bivši bioskop „Tehnika“, sa pripadajućim placem, za privatni lokal, sa podrumom. Obe nekretnine su u istoj ulici, bioskop na adresi JNA 106, a lokal u prizemlju zgrade u JNA 135.

Predsednik opštine namerava praktično da opštinsku imovinu pokloni jednom privatnom licu, na osnovu nerealne i nameštene procene vrednosti obe nekretnine. Pokret „Dosta je bilo“ u Rumi zahteva da se ovaj štetni dogovor stopira i da se ispita kako je moguće da se dve toliko različite nekretnine procene na približno istu vrednost.

Vrednost bivšeg bioskopa „Tehnika“ koji je u vlasništvu opštine Ruma procenio je novosadski „Centar za veštačenja i procene“ u svom izveštaju 29.5.2015. Procenjena vrednost nekretnine od 365 kvadrata i placa pored zgrade veličine 375 kvadrata je 86.000 evra.

Lokal na adresi JNA 135, koji je u vlasništvu privatnih lica, procenjen je od strane „Limis“ D.O.O. iz Rume dana 27.1.2016. Vrednost lokala od 98 kvadrata i podruma od 68 kvadrata procenjena je na 79.411 evra. Već sledećeg dana 28.1.2016. predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić potpisao je predlog za zamenu nekretnina neposrednom pogodbom.

O ovom predlogu treba da se raspravlja 2. Februara, u utorak, na sednici Skupštine Opštine Ruma.

Pljačkašku pogodbu, koja vređa zdrav razum Rumljana, na zvaničnom portalu Opštine Ruma, predsednik opštine pravda time što će „investitor“ zaposliti 20 ljudi, jer će otvoriti teretanu i fitnes centar. Ne postoji, međutim, čak ni ugovorna obaveza da „investitor“ bilo šta otvori ili bilo koga zaposli. Takođe, se kaže da opština u zamenu dobija „lokale“. Nisu u pitanju lokali, nego samo jedan lokal, sa podrumom. Upozoravamo, nije u pitanju nikakva prodaja bivšeg bioskopa „Tehnika“, kako se kaže na opštinskom portalu, nego njegova zamena za pomenuti lokal.

Pokret zahteva da se princip potpune transparentnosti uvede u javnu upravu, jer je to jedini način da izbegnemo da lokalna samouprava pod plaštom poluistina i dogovora iza zatvorenih vrata, ugovara duboko štetan posao.

Opštinska imovina ne može i ne sme biti partijski plen, koji će služiti za namirenje partijske mašine i bogaćenje malog broja ljudi bliskih vlasti.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com