Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata na Sretenje

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda na Sretenje – Dan državnosti Srbije, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće prema posebnom rasporedu.

prodavnica

U saopštenju Sekretarijata za privredu se navodi da u nedelju, 14. februara, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, u ponedeljak, 15. februara, ovi objekti mogu biti zatvoreni, dok u utorak, 16. februara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Na dan državnog praznika Sretenja (15. i 16. februara) nespecijalizovane radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika rade, dužni su da raspored radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme ovog državnog praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje – Dan državnosti Srbije (14, 15. i 16. februara), ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi najduže do ponoći i emitovati muzički program do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića u stambenim zgradama mogu raditi od 00 do 24 časa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com