Radulović: Čime se bavi Rasim Ljajić?

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije ne poseduje podatke o najvećim izvoznicima i uvoznicima, kao ni o vrednosti robe kojom firme trguju ili o tome čime se trguje. Ministarstvo trgovine nema informacije o trgovini, navodi se u saopštenju pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“.

„I mada priča deluje kao istrgnuta iz romana Iljifa i Petrova o Ostapu Benderu, koji se takođe nije bavio ni rogovima ni kopitama, iako mu je to pisalo na firmi, ministarstvo Rasima Ljajića je samo pisalo o sebi u odgovoru na pitanje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“. Pokret je, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja, zatražio spisak 2.000 najvećih uvoznika i izvoznika u Srbiji u protekle dve i po godine, sa ukupnim iznosom vrednosti uvoza i izvoza, po pravnim licima“, navodi se u saopštenju.

Kakao dalje tvrde, ministarstvo je odgovorilo da ne poseduje takve podatke i poručilo im je da se obrate Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Ministarstvu finansija.

„Čime li se onda bavi večiti ministar Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija?“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com