Radulović: Kori Udovički obmanjuje javnost i napamet izbacuje brojeve viška zaposlenih

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je ministarku lokalne samouprave i državne uprave Kori Udovički za neprofesionalizam i nerad, kao i da je broj viška zaposlenih u javnom sektoru izmislila.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ministarka lokalne samouprave i državne uprave Kori Udovički godinu i po dana nije ništa uradila da sistematizuje radna mesta u javnom sektoru i u javnost izlazi sa potpuno proizvoljnim brojem viška zaposlenih. Neprofesionalno ponašanje i nerad ne mogu se sakriti iznošenjem neistina o bivšem ministru privrede Saši Raduloviću, a upravo je to ministarka Udovički pokušala.

U emisiji RTS-a “Da, možda, ne” Udovički je o Saši Raduloviću rekla “ne znam koga je on preko konkursa zapošljavao, znam da je svakoga poznavao i da je zvao samo ljude koji misle unapred onako kako on misli”. Naravno da ministarka ne može ni znati koga je Saša Radulović preko konkursa zaposlio, jer nije nikoga ni zaposlio. Ni jednog jedinog čoveka. Ni u jednom sektoru. Ministarka Udovički svesno obmanjuje javnost iako dobro zna, ili bi morala znati, da svako ministarstvo čine kabinet ministra i profesionalni deo ministarstva sastavljen od sektora, kao i da kabinet čini mali broj od desetak ljudi, koji dolazi i odlazi sa svakim ministrom, pa i sa ministarkom Udovički. U timu Saše Radulovića, u kabinetu, bilo je osam ljudi koji su došli i otišli sa njim.

Ministarka koja ništa nije uradila u svom sektoru, iznela je potpuno proizvoljan broj viška zaposlenih u javnom sektoru od 9.000. Javni sekotor bez javnih, društevnih i držanih preduzeća broji preko 493.000 ljudi. Kada se i ove firme uzmu u obzir, država direktno i indirektno zapošljava preko 750.000 ljudi. Procene pokreta “Dosta je bilo” je da u javnom sektoru ima preko 15 odsto viška partijski zaposlenih, nesposobnih kadrova, sa uglavnom kupljenim diplomama, sa izmišljenih univerziteta, na izmišljenim administrativnim radnim mestima.

Mi nemamo višak lekara ili prosvetnih radnika, mi imamo višak partijskih kadrova na izmišljenim radnim mestima. Kako da utvrdimo ko govori istinu? Tako što će se uraditi i javno objaviti sistematizacije radnih mesta za ceo javni sektor, za svako radno mesto utvrditi koje su kvalifikacije potrebne i koji se radni učinak očekuje, a zatim javno objaviti ko je sada na tim radnim mestima, ne ime i prezime, već koje kvalifikacije imaju, kada su zaposleni i koju školu su završili i nastaviti kvartalno izveštavanje javnosti o radnom učinku.

Saša Radulović je ovaj posao u ministarstvu privrede i svim agnecijama u nadležnosti ministarstva završio za dva meseca i započeo isto u svim javnim, državnim i društvenim preduzećima preko izrade ličnih karata. Ministarka Udovički ništa od ovoga nije uradila, već krajnje neozbiljno izbacuje brojeve o viškovima. Uvođenje reda je ozbiljan posao. Za ozbiljnu vladu i ozbiljne ministre. Na žalost mi nemamo ni jedno ni drugo, a cenu neodgovornosti neće plaćati neodgovoran premijer i neodgovoni ministri, već svi građani Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com