Radulović: Mirovićeva saradnica iz butika stigla u ministarstvo, Fond za razvoj i NO „Galenike“

Saopštenje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ prenosimo u celosti:

Dosta je bilo

„Upravni sud je usvojio tužbu pokreta Dosta je bilo i naložio Vladi RS da obelodani biografije članova Nadzornog odbora kompanije Galenika A.D. Sve biografije članova NO Galenika AD tražili smo da bismo utvrdili da li je Vlada prilikom odlučivanja o članovima znala i da je kandidatkinja iz SNS prethodno radno iskustvo stekla kao prodavačica u butiku tekstilne robe.

Vlada je prošle godine odbila da nam dostavi biografije članova NO Galenike zbog čega smo podneli tužbu Upravnom sudu. Pravo javnosti je da zna ko nadzire poslovanje opljačkanog i devastiranog preduzeća Galenika A.D. koje je pre godinu dana imalo poreski dug od preko 630 miliona dinara.

Među članovima NO Galenika od avgusta 2014. godine je i Mirjana Miljojković, tadašnja šefica kabineta bivšeg ministra i jednog od kadidata za premijera Vojvodine Igora Mirovića.

Prema zvaničnim podacima ona je iz Ministarstva privrede prebačena u Fond za razvoj Republike Srbije i to na izmišljeno radno mesto koje se zove „koordinator rada“ u beogradskoj filijali Fonda, iako ta filijala ima svog direktora.

Miljojkovićeva na izmišljenom radnom mestu prima paltu 150.000 dinara, kao član NO Galenika 45.000 dinara, a kao predsednik Komisije za imenovanje Galenike 42.000 dinara.

Iako poreske obveznike svakog meseca košta 237.000 dinara, javnost ne zna koju školu je dotična završila. Poznato je da je pre državnog posla i dolaska SNS-a na vlast Miljojkovićeva karijeru gradila u butiku.

Pokret Dosta je bilo Saša Radulović pokrenuo je prošle godine u avgustu akciju „Biografije na sunce“. Zahtevamo da Vlada objavi biografije 160 javnih rukovodilaca, da bismo znali kojim znanjem i iskustvom raspolažu funkcioneri koji upravljaju stotinama milijardi godišnje u Fondu PIO, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje ili Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Generalni sekretarijat Vlade odbio je da nam dostavi te podatke i zbog toga smo pokrenuli postupke pred Upravnim sudom. Do sada je doneseno desetak presuda u našu korist, ali Vlada nije postupili ni po jednoj odluci suda.

Pokret Dosta je bilo zalaže se za POTPUNU transparentnost rada u javnom sektoru, a to podrazumeva javnost svih podataka o tome kako se troši javni novac i ko o njemu odlučuje.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com