Rusija poklonila Srbiji vatrogasna vozila

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Nišu da će pet novih vozila koje je Ruska Federacija donirala Srbiji značajno unaprediti rad vatrogasno-spasilačke službe.

čepurin

Stefanović, koji je prisustvovao sednici Upravnog odbora Rusko-srpskog humanitarnog centra i primopredaji vatrogasnih vozila, istakao je da je taj centar od svog osnivanja pokazao odgovornost u radu u oblasti vanrednih situacija i brigu o građanima Srbije i njihovoj imovini.

On je iskazao zahvalnost Ruskoj Federaciji i Rusko-srpskom humanitarnom centru na ukazanoj pomoći, i podsetio na to da je taj centar bio prvi koji je pružio pomoć tokom požara 2012. i 2013. godine, kao i majskih poplava prošle godine.

Ministar je istakao da je Rusko-srpski humanitarni centar, kada je započeo povećani priliv migranata u Srbiju, pružio pomoć u vidu šatora, ćebadi i agregata, i naglasio da je to pomoglo da migranti u našoj zemlji imaju human i pristojan tretman, ali i da bezbednosna situacija u Srbiji bude stabilna.

Prema njegovim rečima, donacija pet vatrogasnih vozila marke „lada niva“ i četiri priključne pumpe za vodu predstavlja samo još jedan korak u zajedničkoj saradnji.

Mi ćemo nastaviti da pronalazimo nove modele saradnje, a naš prioritet jeste da u Srbiji ljudski životi u vanrednim situacijama ne budu ugroženi i da šteta bude minimalna, poručio je on.

vatrogasna vozila

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić precizirao je da će dva dobijena vozila biti upućena u prihvatne centre u Preševu i Kanjiži, a ostala u nacionalne parkove.

Marić je preneo zahvalnost Ruskoj Federaciji na donaciji, i objasnio da je reč o pomoći koja je Sektoru u ovom trenutku preko potrebna.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocenio je da je od velike važnosti to što će vozila, koja predstavljaju vatrogasno- spasilački kompleks, biti korišćena u prihvatnim centrima u Preševu i Kanjiži.

On je ujedno izrazio zahvalnost Stefanoviću i Mariću na dobroj saradnji, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com