Radulović: Vučić i Spaskovski nastavljaju da seju strah u Boru

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je srpskog premijera Aleksandra Vučića i generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog da su protivzakonito otpustili dr Milana Dejanovskog zbog slobode govora i mišljenja.

radulović

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Drugom od četiri doktora nauka koje ima RTB Bor je danas uručen protivzakonit otkaz zbog slobode mišlјenja i govora. Otkaz mu je protivzakonito uručen na bolovanju. Preostala su dva doktora nauka u RTB-u Bor i oni su ućutkani. Aleksandar Vučić i njegov nesposobni direktor Blagoje Spaskovski nastavlјaju represiju, napad na slobodu mišlјenja i govora zagarantovane Ustavom Republike Srbije i seju strah u Boru kako bi sakrili svoje kriminalne promašaju u Boru.

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski je izvršio pritisak i na kraju ucenama izdejstvovao otkaz za dr Milana Dejanovskog zbog njegovih kritičkih stavova o rukovođenju RTB-om Bor. Dr Dejanovski je učestvovao i u emisiji Insajder koja se bavila kriminalnim poslovanjem RTB-a Bor.

Dr Dejanovski, istaknuti član pokreta “Dosta je bilo-Saša Radulović”, zaposlen kao rukovodilac Sektora tehničke pripreme i razvojnih programa Elektrolize u Topionici i rafinaciji bakra Bor doo, progoni se po političkoj osnovi i kao primer zastrašivanja svih radnika u RTB Bor jer ima hrabrosti da javno govori o kriminalnom vođenju RTB-a Bor.

RTB Bor je u katastrofalnom stanju, investicija u topionicu je kolosalan promašaj, domaća ruda se ne eksploatiše, tajno se uvozi i prerađuje toksična uvozna ruda po štetnim ugovorima i truju građani Bora. Vučić i Spaskovski sve ovo žele da sakriju od građana Bora i Srbije. Ovo znaju svi građani Bora i svi zaposleni u RTB-u Bor. Svi čute zbog straha od posledica ako progovore.

Ustavom je, u članu 46 garantovana “sloboda mišlјenja i izražavanja i sloboda da se govorom, pisanjem, slikom ili na drugi način traže, primaju i šire obaveštenja i ideje”. Pokret je i od Vlade Srbije zatražio da se zaustavi ovaj politički progon.

Pozivamo građane, sindikate, celo civilno društvo da ustanu u zaštitu slobode mišlјenja i govora i protiv političkog progona koji sprovode premijer i njegovi kadrovi u celoj Srbiji.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com