Radulović: Vučić povećao troškove svog kabineta

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je premijera Srbije Aleksandra Vučića da dok sprovodi „takozvane“ mere štednje, povećava budžetske izdatke za svoj kabinet.

Radulović

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Dok sprovodi takozvane mere štednje i građanima neustavno otima od plata i penzija, premijer Srbije povećava troškove svog kabineta za plate, putovanja i usluge po tajnim ugovorima, a sve to finansira iz tekuće budžetske rezerve.

Nasuprot tome Aleksandar Vučić baca prašinu u oči građanima i stručnoj javnosti najavom da će ova godina „biti prva posle skoro 30 godina u kojoj neće biti rebalansa budžeta“.

Uvidom u rešenja koje je Aleksandar Vučić potpisao krajem leta, vidi se da je 28.8.2015. iz budžetske rezerve odobrio 14,5 miliona dinara dodatnih sredstava za svoj Kabinet.

Za stalne troškove kabineta dodatno je opredeljeno 1,5 miliona dinara, za troškove putovanja dva miliona, a usluge po ugovoru 11 miliona. U obrazloženju se navodi da se sredstva rezerve raspoređuju „kabinetu predsednika Vlade radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za finansiranje redovne delatnosti kabineta“.

Isto tako, rešenjem od 4. septembra 2015, iz istih sredstava dodeljuje se 25,5 miliona dinara „nedostajućih sredstava potrebnih za finansiranje redovne delatnosti Generalnog sekretarijata vlade“ i to 2,5 miliona dinara za stalne troškove, 19,5 miliona za putovanja i 3,5 miliona za usluge po ugovoru.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pita premijera koji su razlozi povećanja troškova njegovog kabineta, koje nove ugovore i sa kim planira da zaključi do kraja godine? Očigledno je da se „rebalans“ budžeta kabineta premijera radi preko sredstava budžetske rezerve, kako javnost za to ne bi saznala.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com