Radulović: EPS prošle godine ostvario gubitak od 114 miliona evra

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović saopštio je da je na osnovu zvaničnih finansijskih izveštaja objavljenih na sajtu Agencije za privredne registre, Elektroprivreda Srbije (EPS) u 2014. godini ostvarila konsolidovani neto gubitak od 114 miliona evra, kada se izuzmu subvencije od 25 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju, glavni razlog za ovoliki gubitak je nenaplaćena, a isporučena struja.

EPS

Saopštenje Pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović prenosimo u celosti:

„EPS je 2014. godine napravio konsolidovanu poslovnu dobit od 176 miliona evra, ali su gubici od nenaplaćene struje iznosili gotovo 300 miliona evra. U prevodu, EPS proizvede, ali ne naplati, odnosno neki plaćaju, a neki ne. I pored toga, Vlada Srbije je u avgustu mesecu povećala cenu struje za 4,5% i uvela akcizu na struju od 7,5%, tako da građani i privreda od avgusta plaćaju 12% veću cenu struje. Na taj način će Vlada i EPS od privrede i porodica u Srbiji koji uredno plaćaju struju, pribaviti oko 180 miliona evra kako bi platili barem deo računa od 300 miliona evra koliko nas sve koštaju oni koji ne plaćaju struju. Ovo nije uvođenje reda.

Konsolidovani rezultat sadrži zajednički finansijski rezultat EPS-a i svih njegovih 14 zavisnih preduzeća, kao što su EPS Snabdevanje, EDB, HE Đerdap, TE Nikola Tesla, Kolubara itd.

Pre par dana smo objavili da je Er Srbija u 2014. godini ostvarila istorijski neto gubitak od 68 miliona evra (poslovni gubitak od 75 miliona evra), koji su Vlada Srbije, Vučićev ekspert Siniša Mali i “arapski” menadžment Er Srbije pokušali da pretvore u dobit od 2,7 miliona evra tako što su subvenciju države, odnosno poklon građana i privrede Er Srbiji, hteli da prikažu kao poslovni rezultat Vučićeve Vlade.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” će nastaviti da raskrinkava katastrofalnu ekonomsku politiku Aleksandra Vučića. Samo EPS i Er Srbija su u 2014. godini zajedno napravili gubitak od 114+68 = 182 miliona evra, a država ih je častila subvencijom od 25+71=96 miliona evra. Nesposoban premijer i njegova nesposobna Vlada uništavaju najvažnija preduzeća u Srbiji i tako ih izgleda pripremaju za rasprodaju.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com