Smračilo im se: Ko ne plati TV taksu rizikuje da mu isključe struju?!

Španska sapunica u vezi sa taksom za RTS i RTV ne jenjava. Kao što je cela Srbija, a bogami i region, pratio dogodovštine Kasandre, tako se i sada prate dogodovštine, u pravom smislu te reči, televizijskih radnika iz Aberdareve 1.

RTS

Nakon licitiranja o visini TV takse, koje se odvijalo na relaciji RTS – Ministarstvo kulture i informisanja – premijer Aleksandar Vučić, na red je došao i način naplate. Naravno, RTS ponovo neće sam naplaćivati taksu ili, kako smo je ranije zvali, pretplatu. Ponovo će to za njih činiti Elektroprivreda Srbije. I to nije sve, ukoliko neko ne bude plaćao taksu, koja bi trebalo da iznosi 150 dinara, rizikuje da mu isključe struju?!

Zoran Popović, predsednik Upravnog odbora RTS-a, za Blic je povodom ove informacije rekao: „EPS će moći i da isključi struju“.

Nelogičnost, a neko će to sigurno i zakonski ispitati, ove opcije je i više nego očigledna.

S obzirom da RTS povodom pitanja takse voli da se upoređuje sa HRT-om, koji je maltene u svakom pogledu svetlosnim godinama od medijske kuće iz Aberdareve 1, nije zgoreg napomenuti da HRT naplatu takse obavlja na sopstvenim računima. Zašto to ne može i RTS, te zašto se potencijalnim neplatišama preti isključivanjem struje (?!), ostaće misterija. Baš kao i samo poslovanje RTS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com