Srbija očekuje pohvale od MMF-a

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje pohvale i dobre reči od MMF-a za sve što je urađeno u oblasti javnih finansija i podsetio da je u prvih osam meseci ove godine Srbija ostvarila deficit od samo 30 milijardi dinara.

vučić

Premijer je prilikom otvaranja obnovljenog mosta na reci Ub u selu Družetić, u opštini Koceljeva, rekao da je bilo planirano da deficit za ovu godinu bude 132 milijarde dinara i da bi i to bio dobar rezultat, u skladu sa dogovorom sa MMF-om.

I po tome možete da vidite koliki smo uspeh ostvarili u oblasti javnih finansija o čemu će danas sa više pohvala i dobrih reči da govori MMF nego što mi govorimo, rekao je Vučić dodajući da ćemo imati rast BDP-a i privredni rast od jedan odsto iako je bilo predviđeno da bude minus jedan odsto.

Premijer je naglasio da je cilj za sledeću godinu da privredni rast bude plus dva odsto, da MMF već sada kaže da će biti plus 1, 5 procenat, a da 2017. očekuje rast od plus tri odsto.

To bi značilo da ćemo imati normalnu, pristojnu i veoma uređenu zemlju, rekao je Vučić i dodao da je do ovog perioda bruto domaći uvozni PDV bio 45,3 milijarde dinara za razliku od istog perioda prošle kada je bio 41,1 milijardu, dok su akcize za sedam milijardi veće.

To su, istakao je, neuporedivo bolji rezultati za naš budžet i očekujem da se to nastavi, ali nema uljuljkivanja.

Ne može da se govori da je sve dobro, još teškog posla je pred nama, ali sada je jasno da svetlo na kraju tunela svaki čovek može da vidi, rekao je premijer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com