Srbija trpi ogromnu finansijsku štetu zbog blokade granica

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na graničnom prelazu Batrovci da naša zemlja trpi ogromnu finansijsku štetu zbog saobraćajne blokade, kojoj nije nimalo doprinela.

Vulin

Vulin je tom prilikom vozačima kamiona koji su na ovom prelazu formirali kolonu dugu više od pet kilometara odneo hranu i vodu, koju su donirala auto-saobraćajna preduzeća „Lasta“ i „Strela“.

On je najavio da će od 21. septembra boraviti u Briselu, gde će, između ostalog, tražiti da Evropska unija pomogne da se ovakvi problemi rešavaju.

Srbija mora tražiti da se njeni ekonomski interesi zaštite jer već postoje slučajevi da se značajan deo transportnog saobraćaja preusmerava na Bugarsku i Rumuniju, zbog čega naša zemlja, bez ikakve svoje krivice, trpi velike ekonomske posledice, objasnio je ministar.

Vulin je poručio da se Srbija ponašala i ponašaće se prema svakom od suseda krajnje odgovorno i prijateljski, i naglasio da je u ovoj situaciji potrebno više odgovornosti i požrtvovanja, kako bi se ovakve stvari izbegle.

Naša zemlja se prema izbeglicama odnosi na civilizovan, uljudan i uređen način, a s druge strane nije dozvolila da njeni problemi utiču na ekonomiju i političku situaciju bilo koje od zemalja, zaključio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com