Uskoro izrada idejnog projekta za Fruškogorski koridor

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor Instituta za puteve Bratislav Milić potpisali su danas ugovor, vredan 93 miliona dinara, za izradu idejnog projekta za izgradnju Fruškogorskog koridora, odnosno autoputa od Rume do Novog Sada.

mihajlović

Rok za izradu projekta za tri deonice je šest meseci, a projektna dokumentacija za četvrtu deonicu, od početka obilaznice oko Rume do petlje sa autoputem E-70, radiće se nakon završetka studije izvodljivosti.

Mihajlović je navela da je cena projektne dokumentacije za Fruškogorski koridor, na osnovu sprovodene javne nabavke, 93,2 miliona dinara, što je za gotovo 30 odsto niže od planirane cene, čime je napravljena ušteda od 35 miliona dinara.

Prema njenim rečima, Institut za puteve je nosilac posla u konzorcijumu koji je dostavio najpovoljniju ponudu na tenderu.

Fruškogorski koridor je još jedan dokaz za to da ova vlada i ja kao ministar nećemo dozvoliti da i jedan projekat stoji, poručila je ona.

Insistirala sam na tome da se ovaj projekat najpre vrati među prioritete, a onda i da na njemu radimo mnogo brže nego do sada, što se danas i ostvaruje, istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, u budžetu za 2016. godinu je obezbeđeno 77,2 miliona dinara za taj projekat.

Fruškogorski koridor, kako je ukazala, povezaće Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Hercegovine i Rumunije, čime će Srbija potvrditi svoju poziciju ključne tranzitne zemlje u regionu.

Ta saobraćajnica je od velikog značaja za građane Vojvodine jer će se povećati tranzit, a rasteretiti gradsko jezgro Novog Sada i Rume, kao i Fruška gora, zaključila je Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com