U Srbiji aktivirano više od 300 klizišta

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas tokom obilaska deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine, koja je usled poplava pretrpela manja oštećenja, da će taj deo puta, u dužini od 40 kilometara, biti otvoren u roku, do 25. avgusta.
Novi Pazar
Mihajlović je ujedno istakla da su sva raspoloživa mehanizacija i ljudi u pripravnosti, i to ne samo na Koridoru 11, već i u čitavoj Srbiji.
Reč je, kako je precizirala, o više od 2.200 radnika putarskih preduzeća, domaćih i stranih, koji su spremni da pomognu u svakom trenutku ukoliko bude bilo potrebe za tim.
Prema njenim rečima, trenutno se aktiviralo više od 300 klizišta, a u našoj zemlji ih ima na hiljade zbog prirode zemljišta.
Mihajlović je, u društvu direktora Koridora Srbije Dmitra Ðurovića, obišla celu trasu od Ljiga do Preljine, kao i najkritičniju tačku te deonice, u Brđanima kod Gornjeg Milanovca, gde je poplava srušila skelu na mostu u izgradnji, preko reke Dičine, u blizini tunela „Brđani“.
Ona je, navodeći da je ovo najviši most kod Brđana, a koji je pripremljen i betoniran, objasnila da su skele pale, ali da se srećom most nije srušio, i najavila da će taj most biti završen u maju.
Mihajlović je poručila da će resorno ministarstvo pomoći da se sanira šteta koju su pretrpela dva domaćinstva u Brđanima usled poplava.
Prema njenim rečima, trenutno su u Srbiji neprohodna samo dva državna putna pravca Dub–Rogačica i Čačak–Guča.
Mihajlović je podvukla da je najvažnije da postoje alternativni putevi za sve državne putne pravce, uz napomenu da se aktiviranje klizišta ne može predvideti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com